19 oktober: dagworkshop yoga & deep tissue release

Zaterdag 19 oktober: dagworkshop yoga & deep tissue release 10:30 - 16:45 uur


Een lange yogadag/ stadsretraite: een hele dag om uit je gewone patronen te stappen met tijd voor yoga, ontspanning en inzicht. En tussen de middag staat er een heerlijke lunch voor je klaar.


Ruimte in lichaam en ruimte in het hoofd

Spanning en stress zet zich vaak vast in het fysieke lichaam. Dat kan zowel spanning door drukte, stress als ook door fysieke bewegingen zijn. Met als gevolg pijnlijk, strakke schouders, onder- of bovenrug, heupen... In deze dagworkshop werken we aan het losmaken van die diep in het lichaam vastgehouden spanning. Dat doen we met een intens stretchende bindweefselmassage met behulp van tennisballen: deep tissue release (ook wel 'yin yoga met tennisballen' genoemd). Alle 'stressplekken' komen aan bod, als een soort van grote schoonmaak voor het lichaam. De workshop geeft je handvatten om deze techniek zelf thuis toe te passen. Zowel het bovenlichaam als onderlichaam komen aan bod, afgewisseld met slow flow yoga en yin yoga, om het lichaam zacht en soepel te maken. Na afloop van de workshop voel je je van top tot teen tintelend en ruim.


Opzet stadsretraite in Utrecht

De retraite/ yogadag vindt plaats mijn fijne home-studio, aan de rand van het centrum in Utrecht. Achter de studio ligt een grote, groene binnentuin. De sfeer is warm en huiselijk. Er zijn maximaal 7 deelnemers. De dag is geheel verzorgd: een vegetarische lunch, snacks en thee zijn inbegrepen. Alle yogamaterialen zijn aanwezig, je hoeft niets mee te nemen.


Programma (ongeveer)

10:30 inloop/ kennismaken

10:45 slow flow yoga en deep tissue release gericht op benen/ heupen/ bekken/ onderrug

13:00 lunch en even naar buiten in de binnentuin

14:30 slow flow yoga en deep tissue release gericht op bovenrug/ borstgebied en schouders, aansluitend lange ontspanning

16:30 thee met iets lekkers en afscheid


Over de leraar AnneMarie Hiemstra geeft sinds 20 jaar yogales. Ze is gediplomeerd yogaleraar in verschillende vormen en stijlen van yoga. Haar lesstijl is helder, no-nonsense maar vooral warm, betrokken en met een vleugje humor. Zie voor meer info: over mij.


Praktische informatie

  • Adres Otterstraat 54d in Utrecht (nog geen 10 minuten lopen vanaf Utrecht CS).
  • Bijdrage 99 euro (inclusief lunch)
  • Aanmelden via info@yogatime.nl of stuur een berichtje naar 06 10328436.
  • Annuleringsvoorwaarden Omdat we met kleine groepen werken is restitutie bij annulering helaas niet mogelijk. Wel kun je iemand anders op jouw plekje laten meedoen of kan ik bemiddelen als er een wachtlijst is.