10 maart: dagworkshop chakra yoga

Je bent welkom bij een van de onderstaande workshops:

Stadsretraite/ dagworkshop chakra yoga

zondag 10 maart 2024 10:30 - 17:00 uur (volledig bezet, plekje op wachtlijst mogelijk)


Een hele dag om uit je gewone patronen te stappen met tijd voor yoga, ontspanning en inzicht. En tussen de middag staat er een heerlijke vegetarische lunch voor je klaar.


Een mooie lange yogadag om een laagje dieper te gaan

Wil je meer inzicht filosofie van de yoga en de chakra’s? Je eigen yogabeoefening verdiepen? Dan is deze afwisselende yoga workshop iets voor jou. Door gebruik van allerlei verschillende yogastijlen (hatha, slow-flow, yin yoga, meditatie en ademoefeningen) wordt elk chakra concreet voelbaar. Er is afwisseling tussen dynamiek en rust. Tussendoor nemen we tijd voor stilte, ontspanning of een moment om inzichten op te schrijven. Een mooie, lange yogadag om een laagje dieper te gaan!


Chakra's zijn vanuit de Indiase filosofie knooppunten van energie in het lichaam

Chakra's zijn niet zichtbaar, maar wel heel voelbaar. De workshop begint met een uitleg van de filosofie over de chakra’s, maar is vooral ervaringsgericht. De workshop je op een speelse manier langs de 7 belangrijkste chakra’s, die een relatie hebben met de 5 elementen: aarde, water, vuur, lucht en ether. We beginnen bij aarde (stevigheid, stabiliteit) en gaan via water (speels, vloeiend) naar vuur (dynamisch en actief). Daarna volgt het element lucht (adem, ruimte) en tenslotte het element ether (het gebied van meditatie en diepe rust). De workshop is geschikt voor mensen met minimaal 1 jaar yoga-ervaring.


Opzet stadsretraite in Utrecht

De retraite/ yogadag vindt plaats in de fijne home-studio van AnneMarie en Rob, aan de rand van het centrum in Utrecht. Achter de studio ligt een grote, groene binnentuin. De sfeer is warm en huiselijk. Er zijn maximaal 7 deelnemers. De dag is geheel verzorgd: een vegetarische lunch, snacks en thee zijn inbegrepen. Alle yogamaterialen zijn aanwezig, je hoeft niets mee te nemen.


Programma (ongeveer)

10:30 - 10:45 inloop en aansluitend thee/ kennismaken

10:45 chakra yoga (deel 1)

13:00 lunch en even naar buiten in de binnentuin

14:30 chakra yoga (deel 2)

16:45 thee met iets lekkers en afscheid


Over de leraar AnneMarie Hiemstra geeft sinds 20 jaar yogales. Ze is gediplomeerd yogaleraar in verschillende vormen en stijlen van yoga. Haar lesstijl is helder, no-nonsense maar vooral warm, betrokken en met een vleugje humor. Zie voor meer info: over mij.


Praktische informatie

  • Adres Otterstraat 54d in Utrecht (nog geen 10 minuten lopen vanaf Utrecht CS).
  • Bijdrage 99 euro (inclusief lunch)
  • Aanmelden via info@yogatime.nl of stuur een berichtje naar 06 10328436.
  • Annuleringsvoorwaarden Omdat we met kleine groepen werken is restitutie bij annulering helaas niet mogelijk. Wel kun je iemand anders op jouw plekje laten meedoen of kan ik bemiddelen als er een wachtlijst is.