19 november: dagworkshop slow yoga

Je bent welkom bij een van de onderstaande workshops:

Stadsretraite/ dagworkshop 'slow yoga' met klankschaal-meditatie 

zondag 19 november 10:30 - 16:45 uur -volledig bezet-


Een lange yogadag/ stadsretraite: een hele dag om uit je gewone patronen te stappen met tijd voor yoga, ontspanning en inzicht. En tussen de middag staat er een heerlijke vegetarische lunch voor je klaar.


Ruimte in lichaam en ruimte in het hoofd

Denk bij een 'slow yoga-dag' aan de tragere en zachtere vormen van yoga: hatha flow yoga, yin en restorative yoga. Ook werken we met adem (pranayama). Ademoefeningen helpen voor vitaliteit/ meer zuurstof in het bloed, maar ook om het soms drukke hoofd rustiger te maken. Aan het eind van de dag volgt een lange ontspanningsmeditatie met klankschalen. Een mooie, lange yogadag om een laagje dieper te gaan!


Vertragen met yin en restorative yoga

Yin yoga is een verstillende, meditatieve vorm van yoga waarbij de houdingen lang worden aangehouden. De spieren en dieper gelegen weefsellagen worden intensief gestrecht. Er ontstaat rust en het hoofd en fysieke spanning komt los. De restorative (herstellende) yoga richt zich primair op diepe ontspanning en rust, zowel mentaal als fysiek. De houdingen zijn zeer zacht en worden lang aangehouden, waardoor de geest tot rust komt en op de grens tussen slaap en waak balanceert. Kussens en dekens maken de houdingen comfortabel. De tonen van de klankschalen helpen om het hoofd leeg en het hart ruim te maken. De klanken refereren aan onze mystieke kant, die diep binnen in ons sluimert.Opzet stadsretraite in Utrecht

De retraite/ yogadag vindt plaats in de fijne home-studio van AnneMarie en Rob, aan de rand van het centrum in Utrecht. Achter de studio ligt een grote, groene binnentuin. De sfeer is warm en huiselijk. Er zijn maximaal 7 deelnemers. De dag is geheel verzorgd: een vegetarische lunch, snacks en thee zijn inbegrepen. Alle yogamaterialen zijn aanwezig, je hoeft niets mee te nemen.


Programma (ongeveer)

10:30 inloop/ kennismaken

10:45 slow yoga gericht op benen/ heupen/ bekken/ onderrug

13:00 lunch en even naar buiten in de binnentuin

14:30 slow yoga gericht op bovenrug/ schouders/ halsgebied en klankschaal-meditatie

16:30 thee met iets lekkers en afscheid


Over de leraar AnneMarie Hiemstra geeft sinds 20 jaar yogales. Ze is gediplomeerd yogaleraar in verschillende vormen en stijlen van yoga. Haar lesstijl is helder, no-nonsense maar vooral warm, betrokken en met een vleugje humor. Zie voor meer info: over mij. 


Praktische informatie

  • Adres Otterstraat 54d in Utrecht (nog geen 10 minuten lopen vanaf Utrecht CS).
  • Bijdrage 99 euro (inclusief lunch)
  • Aanmelden via info@yogatime.nl of stuur een berichtje naar 06 10328436.
  • Annuleringsvoorwaarden Omdat we met kleine groepen werken is restitutie bij annulering helaas niet mogelijk. Wel kun je iemand anders op jouw plekje laten meedoen of kan ik bemiddelen als er een wachtlijst is.