8-10 september yogaweekend Well

Onthaasten met Yoga - 3-daags yogaweekend in Noord-Limburg 

met AnneMarie en Rob


vrijdag 8 t/m zondag 10 september 2023 -volledige bezet, plek op wachtlijst mogelijk-


Op een prachtige plek in Noord-Limburg ligt de Kasteelse Hof: een grote hofboerderij.  Je bent er welkom voor een lang yogaweekend om op te laden, te vertragen en diep te ontspannen. Met een afwisselend programma met yoga, meditatie en tijd om te wandelen in het bos of te relaxen in de prachtige tuin.


In de ochtenden voor het ontbijt worden we wakker met enkele zonnegroetvarianten en ademoefeningen in de tuin. Daarna neemt Rob je mee met zijn dagelijkse meditatie uit het Japanse Nichiren Boeddhisme. De meditatie bestaat uit een chant en stilte. Als je wilt kun je meechanten, maar alleen luisteren kan ook. De meditatie kan zowel zittend op een stoel als in kleermakerszit: kies wat voor jou fijn is.


Na het ontbijt volgt een lange yogales met adem, slow flow en yin yoga. Werken met adem brengt meer (levens)energie en zorgt voor rust in het hoofd. De slow flow brengt souplesse, vitaliteit en werkt aan de innerlijke kracht en balans.yin yoga houdingen openen en stretchen het lichaam zacht maar intens en brengen verstilling. 


In de middag is er tijd om heerlijk te relaxen in de prachtige tuin of huiskamer, een flinke wandeling te maken: op 3 minuten lopen beginnen uitgestrekte bossen van het nationaal park de Maasduinen. Ook de oevers van de Maas zijn op loopafstand. En vergeet niet vlaai te halen om mee naar huis te nemen: de dorpsbakker zit om de hoek.


's Avonds eten we samen aan een lange tafel. Op de dag van aankomst is er voor het slapen een yogales, gericht op het loslaten van de drukte van de week, vertragen, diepe rust en ontspanning. De tweede avond is er meer uitleg over de Boeddhistische meditatie en een restorative yoga les.


De Kasteelse Hof is een warme,huiselijke plek in een prachtige, groene omgeving. Birgit en Gerrit zijn onze hosts en koken voor ons superlekker en gezond (plantaardig/ vegan). Het weekend staat open voor beoefenaars van alle vormen en stijlen van yoga. Maar ook als yoga nieuw voor je is ben je welkom! 


Programma 3-daags yogaweekend (ongeveer)

Dag 1 (aankomst)

17:00 - 18:00 uur inloop, aankomst, settelen (in overleg eerder/ latere aankomst mogelijk)

18:30 uur samen eten/ kennismaking en toelichting op het programma

20:30 uur yoga met lange ontspanning


Dag 2

8:45 - 09:30 uur zonnegroeten en Boeddhistische meditatie

09:30 uur ontbijt

11:00 - 13:00 uur yoga: adem, slow flow & yin yoga

13:30 uur lunch en aansluitend middag vrij

19:00 uur samen eten

20:00 uur natafelen met uitleg over de Boeddhistische meditatie

21:00 uur restorative yoga


Dag 3

08:30 - 09:15 uur zonnegroeten en Boeddhistische meditatie

09:15 uur ontbijt

10:30 - 12:30 uur yoga: adem, slow flow & yin yoga

13:30 uur lunch

15:00 - 16:00 uur meditatie met klankschalen. Aanluitend thee met iets lekkers en afscheid


Over de leraar AnneMarie Hiemstra geeft sinds 20 jaar yogales. Ze is gediplomeerd yogaleraar in verschillende vormen en stijlen van yoga. Haar lesstijl is helder, no-nonsense maar vooral warm, betrokken en met een vleugje humor. Zie voor meer info: over mij. Rob beoefent ruim 20 jaar het Nichiren Boeddhisme: een Japanse vorm van Boeddhisme. Rob en AnneMarie hebben als levensvisie om bij te dragen aan een liefdevolle samenleving en delen graag hun inzichten en passies met anderen.

 

Praktisch

Concept' De groep is klein: maximaal 10 deelnemers. We zijn bij elkaar in een warme, huiselijke setting en sfeer. 

Bijdrage 399 (gedeelde kamer)/ 499 (kamer alleen) euro. De prijs is all-inclusive voor 2 overnachtingen, 6 maaltijden, koffie, thee en het yogaprogramma. Prijs is inclusief beddengoed/ handdoek. Er zijn 3 badkamers beschikbaar die we met elkaar delen.

Inschrijven/ vragen Mail: info@yogatime.nl. Bij vragen bel gerust of stuur een whatsapp op 06 10328436.

Dieetwensen Het eten is 100% plantaardig/ vegan. Heb je dieetwensen? Overleg vooraf over wat mogelijk is.

De locatie De Kasteelse Hof is bereikbaar met de bus vanaf Nijmegen of Venlo. We kunnen je eventueel ook ophalen vanaf station Venray. Adres:

Kasteellaan 19 5855 AD Well. Kijk ook op: https://dekasteelsehof.nl/boerderij

Annuleringsvoorwaarden We werken kleinschalig. Bij annulering tot 1 juni is er 50% restitutie mogelijk. Daarna is restitutie niet meer mogelijk maar kan je iemand anders op jouw plekje laten meedoen. Wil je geen risico lopen? Sluit dan annuleringsverzekering af.